ShishaSyrup – Muskotályos szőlő, Muscat grapes

Feladó: Zaharovicsné Kovács Szilvia

Termék: Muskotályos szőlő szirup

Csomagolás, külső: Tetszik a gyöngyházszínű műanyag flakon. Ez a második kialakítású kiöntőnyílás, amit tesztelek. Egy domború átlátszó fedél zárja a kiömlőnyílást. Tökéletesen zár, és a biztonságosság érzetét kelti (ez tutira nem fog kiborulni). Viszont az adagolás nekem ügyesebben ment a billenő-kupakossal. A címke esztétikus, letisztult. Megint csak az angol megnevezés adja az egyetlen kapaszkodót, “borszőlő”. Úgyhogy csak reménykedem, hogy ugyanarról az aromáról beszélünk. Csak a magyar megnevezés, fantázianév hiánya miatt nem tíz pontos a csomagolás. (Konkrétan a csomagoláson wine grapes nr.3 áll) (9/10)

Illata: A palackból valóban a muskotályos-édeskés illat árad, amit az én orrom Tokaji Aszúként érzékel. Tény, hogy nem igazán vagyok boros, nehezen tudom megítélni. Kézfejen tesztelve csak a csemegeszőlő édeskés-kellemes illata jön elő, akár modern gyümölcsös ihletésű női parfümként is el tudom képzelni. Határozottan kellemes illat. ( 10/10 )

Ízről: Az íz hamar kialakul. A számban és a nyelvemen is kellemes, csemegeszőlőt idéz inkább, mint borszőlőt. Időnként elhajlik valami fanyarabb ízbe. Sajnos a belépő íz folyamatosan halványul, nem tart ki a pipázás végéig az intenzitás. A füstje a megszokott meggyőző, bő füstfelhő. Tetszett az íz, máskor is fogom szívni. Határozottan kellemes. A különlegesebb, összetettebb fantázia illatok nekem jobban bejönnek (pina-colada, virginia-honey) feljebb állnak a rangsorolásban. A lakásban mindenesetre kellemes, pikáns szőlő illat maradt a pipázás után. ( Nagyon finom élethű íze volt )

Mit ízesített: Egyéb Cigi, pipa dohányt

Meddig tartott: ~40-50 perc

Körülmények: 80 cm-es Mitsuba pipa, fekete -fekete króm 😉 , Tree Kings szén, fém rostély, El Nakhla dohány egész gyengére forrázva, többször szűrve, szárítva.

Egyéb: Továbbra is az egyéni kísérletezés felé hajlok. Ez egy jó kis természetes aroma, kiindulásnak. Szeretem a koktélokat, úgyhogy azokból fogok ihletet meríteni 😉

Szerk: Köszönjük a tesztet! A matrica változott, ezért van jelenleg egy átmeneti időszak, miszerint Wine Grape Nr3 és Muscat Grapes néven is elérhető a termék. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.