ShishaSyrup – Virginia Honey, dohány aromájú ízesítő

Feladó: Zaharovicsné Kovács Szilvia

Termék: Virginia Honey szirup

Csomagolás, külső: Tetszetős a gyöngyház hatású flakon. A címkén lévő színek harmonikusak. Maga a kép önmagáért beszél. A fantázianév is tetszik. A billenős tetőt praktikusnak tartom. Kiállta az egyterű női táskában való hánykódást, mi nem kis teljesítmény 😉 Titok talán a precíz visszazárhatóságban van. Egyetlen negatívum az íz magyar megnevezésének hiánya, legalább a hátsó címkén. Plusz pontot jelenthetne valamilyen dézsma-zár megoldás (pl.neylon-fólia, celofán) hogy a bontatlanságról meg lehessen győződni. ( 9/10 )

Illata: Nagyon tetszett 🙂 Elkészítés után nem mostam le az illatot a kezemről, csak letöröltem. Fanyar dohány (piros Marlboro) és testesebb sötét méz (erdei méz) érzetét keltette bennem. A kezemről áradó illat hosszú ideig érezhető volt. ( 10/10 )

Ízről: Az első 5 percben a méz íze nem volt meggyőző. Fokozatosan édesedett-mézesett, ahogy telt az idő. Dohány ízről nem tudok nyilatkozni, hisz dohánnyal szívtam, nem kővel. Mindenesre a méz nem uralkodott kellemetlenül édesen, nem volt tolakodó. Határozottan tetszett. A füst a kezdetektől bőven, felhőszerűen gomolygott, ami fontos szempont. A kellemes illat még sokáig érezhető volt a lakásban. ( Nagyon finom élethű íze volt )

Mit ízesített: Egyéb Cigi, pipa dohányt

Meddig tartott: ~40-50 perc

Körülmények: 80 cm-es Mitsuba pipa, Three Kings öngyulladó szén. Nem fóliát, hanem fém rostélyt használtam. Méreg erős El Nakhla dohányt átforrázva egy napig áztatva, majd többször hideg vízben átmosva, elektromos sütőben 50 fokon szárítva készítettem elő. Aromával több órát érleltem.

Egyéb: A terjesztésről (termék illetve vízipipa-kultúra) Én egy lakberendezési/dísztárgy boltban vásároltam Gödöllőn a terméket. Mivel nagykorú vagyok, talán megkaphattam volna a dohányboltban is, de egyenlőre az eddig felkeresettekben “csak” mellékesen szerepelt a vízipipa-kellék a kínálatban és ez érezhető is volt az eladók tanácstalanságban. Szomorúan tapasztaltam, hogy a vízipipadohányt és kiegészítőket lelkesen és szakértelemmel áruló üzlet felhagyott ezzel a profillal, mióta dohányt nem lehet árulni. Ásvánnyal a vízipipázást megengedem 18 alatti fiamnak, sőt jó buli együtt szívni:-) De számukra felnőtt segítség nélkül nehéz hozzájutni a kellékekhez. Pedig úgy érzem relaxációs és társasági élményt okoz az ő korosztályukban is. (Nah persze én egy liberális szülő vagyok…)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.