Ásvány esetén

A ShishaSyrup használata igen egyszerű, főleg vízipipa ásvány esetében.

Az ásványok esetében nincs szükség semmi eszközre, bonyolult műveletre. Jóval egyszerűbb a ShishaSyrup, vízipipa szirup használata, mivel csak két lépésből áll és elég két dologra figyelnünk. Az alábbi két dologra:

  1. A vízipipa kő legyen száraz, tiszta.
  2. Nem kell az egész tubus ShishaSyrupot ráönteni egy adag vízipipa ásványra.

Ajánlott vízipipa ásvány: Shisharoma

Vízipipa ásvány előkészítése

Miután már elhasználtuk a Shisharoma vízipipa ásványunk (vagy egyéb  vízipipa ásványunk) a kavicsokat érdemes egy jól szellőző helyre tenni. Miután elfogyott a 100g ásványunk, fogjuk és a csap alatt egy kis szűrőben vagy dobozban áztassuk át, távolítsuk el a hamut róluk és a maradék melaszt. Ha ezzel megvagyunk, egy meleg és jól szellőző (lehetőleg kis páratartalmú) helyre tegyük kiszáradni. Melegíteni (pl. hajszárítóval, radiátoron) lehet, de nyílt lángon, zárt edényben, zárt sütőben, mikrohullámú sütőben, vagy grillsütőben tilos.

Tanács: Tehetjük akár a napra vagy szeles időben is kitehetjük, de azért a szálló porra, futóhomokra, sivatagi viharra ilyenkor vigyázzunk, összekoszolhatja frissen mosott vízipipa kavicsunkat.

Vízipipa ásvány újraízesítése

A vízipipa ásványok újraízesítése pofon egyszerű. Fogjuk az ásvány dobozát, szórjuk vissza bele a száraz, már megtisztított ásványt. Ezt követően öntsük rá (de a legjobb a tárolóedény falán az ásvány alá) a ShishaSyrup doboz 1/3-át (egyharmadát), tehát megközelítőleg 30-35ml aromás melaszt. Hagyjuk 1-2 óráig felszívódni, időnként körbeforgatással keverjük fel, hogy egyenletes legyen a melasz eloszlása. Miután letelt az 1-2 óra, máris tömhetünk.

Megjegyzés: Shisharoma vízipipa kővel a felszívódás ideje akár felére, harmadára csökkenhet, annak szárazságától függően.