Dohány esetén

A ShishaSyrup vagy másként vízipipa szirup használata igen egyszerű, akár ásvány, akár dohány esetén.Az egészhez nem kell más, mint egy tárolóedény (ami akár a dohány alap zacskója) vagy doboza.

 ShishaSyrup használata félkész vízipipa dohánnyal :

  1. Bontsuk ki a félig kész vízipipa-dohányt és szórjuk a 40g-nyi enyhén nedves dohányt egy jól záró dobozba
  2. Tekerjük le a ShishaSyrup kupakját és a 100ml aromás melasz teljes mennyiségét öntsük a dohányra.
  3. Keverjük jól össze, hogy egyenletese legyen a melasz eloszolva.
  4. Hagyjuk 1 napig érni, majd tömhetjük is a kerámiába!

Hozzávalók: 40g félig kész vízipipa dohány, tároló, 1 doboz = 100ml ShishaSyrup aromás dohány ízesítő

Munkaigénye: 2 perc, bárki elkészítheti, semmilyen eszköz nem szükséges hozzá

Tanácsok:

  • Vegyünk egy megközelítőleg 200ml űrtartalmú műanyag dobozt és légmentesen visszazárható nejlon tasakot. A dohányt a nejlon tasakba szórjuk, ott öntsük rá a ShishaSyrup aromás melaszát. Így könnyen összekeverhető. Ezt a nejlont tegyük a műanyag dobozba. Ez a dupla zárás biztosítja, hogy nedves, finom, erős ízű marad az ízesített dohányunk.
  • Kerámia tömésénél használjunk phunnel típusú kerámiát és ne sajnáljuk bele az ízesített dohányt vagy használjunk valamilyen (pl.Mass Phunnel) mini phunnel kerámiát.

Hagyományos cigaretta vagy pipadohánnyal:

Ilyen száraz, natúr dohány esetében már kicsit bonyolultabb műveletsort kell alkalmazni, azonban ne ijedjünk meg, ez is pofon egyszerű. Csak kövessük az alábbi lépéseket.

  1. Mérjünk ki megközelítőleg 30-35 gr száraz pipa vagy cigi dohányt
  2. Áztassuk be langyos – meleg vízbe, majd hagyjuk 4-5 percig ázni.
  3. Ezt követően kézzel nyomkodjuk ki, az előző sötétes színű vizet öntsük ki és cseréljük tisztára.
  4. Ismételjük meg a 2. és 3. műveletet, míg a kézzel történő préselés során halvány sárgás vizet nem kapunk.
  5. Papírtörlővel vagy ronggyal tekerjük körbe a dohányt és kézzel préseljük, hogy kinyomjuk a nedvességet.
  6. A préselést addig ismételjük, (cserélgetve a papírtörlőt) míg a dohány már alig nedvesíti csak be.
  7. Helyezzük a tárolóba ( doboz) a dohányt, miközben kézzel szedjük szét apró darabokra.
  8. Öntsünk rá 1 dobozni, 100ml ShishaSyrupot.
  9. Várjunk 1 napig és tömhetünk is!

Hozzávalók: 30-35 gr száraz pipa vagy cigaretta dohány, tároló, 1 tégely = 100ml ShishaSyrup aromás dohány ízesítő

Munkaigénye: 15 perc, bárki elkészítheti, papírtörlő, doboz az áztatáshoz, meleg víz

Tanácsok:

  • Minél melegebb a víz, annál kevesebbszer kell beáztatni.
  • A beáztatással igazából a dohány nikotin erősségét csökkentjük. Aki az erősebb dohányokat szereti, annak elég ha 1-2x öblíti át a dohányt. Aki a gyengébb dohányt kedveli és inkább a ShishaSyrup ízét szeretné érezni, az akár 5-6x megismételheti az öblítést.
  • Megkönnyítheti a dolgunkat, ha tésztaszűrőt vagy teafőzőt használunk a dohány felfogására.
  • Aki gyorsítani szeretne a mosás folyamatán, az tegye 3-4 percre forrásban lévő vízbe a dohányt,  majd enyhén hűvös vízzel öblítse jól át és már préselheti is.
  • Figyelmeztetés: A dohány kiáztatott leve erősen mérgező, ezért azt haladéktalanul meg kell semmisíteni.