Shishasyrup teszt – Csoki-menta

Feladó: Gyombolai Zsigmond

Termék: ShishaSyrup vízipipa ásvány ízesítő – Csoki-menta

Csomagolás, külső: A célnak megfelel. A szirupos palack ökéletesen zár, szagolgatáshoz is megfelelő méretű a lyuk, és pont jó sugárban jön belőle lötyi. A “4 stone & tobacco”-n jót nevettem, a kívánt hatás megvolt. Kicsit ugyan furi a csillámos fal, de az egész olyan modern benyomást kelt, szerintem nem lőttetek mellé (nagyon). 🙂 Ja, és köszi a köveket! ( 8 )

Illata: Kinyitva elég tömény az illata, inkább távolabbról volt kellemes. Szívva persze más. Főleg illatban lehetett tetten érni az édes, kicsit csokis aromát, de persze a mentát is érezni lehetett. Kicsit ilyen fogkrémesebb volt a menta része, lágy, nem tolakodó, de érezhető. ( 8 )

Ízről: Mivel először szívtam akármilyen mentás dolgot, kicsit meglepett a vízipipa szirup hűsítős része. De kellemes meglepetés volt! Egyáltalán nem volt bántó, inkább jólesően frissítette fel az ember gyerekét, és számomra nagyon élvezetes volt ez a része. Ami kicsit negatívum, az az, hogy nekem inkább volt ez édes-lightos menta, mint csokis. Ha odafigyel az ember, esetleg orron keresztül fújja ki, (vagy furcsa esetben szívja be) érezni a csokit, de kutatni kellett benne. Meg néha föl-föl bukkant benne egy ilyen mű íz, ilyen… ilyen… izé. Sajnálom, ennyire futotta szegényes szófegyvertáramból. Esetleg szappanosnak mondanám, de még ez sem a “jaj de jó, ezt a szót kerestem” érzés, mert az izé még mindig jobban kifejezi. Nekem ezektől függetlenül és ezekkel együtt is nagyon ízlett a vízipipa ízesítő, csak kicsit másra számítottam. De csak kicsit, hiszen azt sejtettem, hogy a csoki ízét önmagában is nehézkes megvalósítani, pláne az amúgy is karakteres menta mellett, de ez egy jó párosítás, máshol is bevált, itt is be fog. Ha valaki egy kis édeskés hűsítésre vágyik, akkor ez lesz a nyerő. ( Picit mű, de nagyon finom íze volt )

Mit ízesített: Shisharoma ásványt

Meddig tartott: ~60-70perc

Körülmények: Gyári T4-es pipa, phunnel kerámia, Al Fak páncélfólia, 2,5 33 mm-es öngyulladós Three Kings szén.

Egyéb: Ami érdekes, hogy most rövidebbet akartam pipázni, úgyhogy kb. 2/3-át tömtem az eddigi mennyiségeknek, de így is több mint egy órát pipáztam, gyakorlatilag ugyanakkora füsttel. Ezen meglepődtem, úgyhogy lehet, hogy legközelebb is így fogom csinálni.

 

Szia Zsiga, köszönjük a tesztet. Sorry, hogy csak most került ki. Annak külön örülök, hogy nem csak az ízeket, hanem a gondolataidat is leírod a dologról, ez nekünk sokkal hasznosabb, mint egy tárgyilagos teszt.

A használatról: egy pipázás alkalmával 3-5 ml lötyit tudsz maximum elfüstölni. A többi benne narad a kőben, vagy lefolyik. Ettől ilyen gazdaságos a történet. Amíg a vízipipa dohánygyártók sok melaszt használnak – ami teljesen haszontalan, csak és kizárólag állagjavító szerepe van, és annak meg elég olcsó – mi azt kihagyjuk a storyból. A néha felbukkanó mű íz, amit írtál. Mivel ez az íz konkrétan kakaóbab kivolnatból és mentából van (teljesen természetes ízesítők), a szénre gyanakszom. Mindenesetre küldjük a pótlást.

Shishasyrup teszt – Csoki-menta” bejegyzéshez ozzászólás

  1. FONTOS KIEGÉSZÍTÉS!!!
    Na igen, a szén. Lehet, hogy ő a ludas, de ezt addig nem tudom megmondani, amíg el nem fogy ez a fajta, mert kidobni meg nem akarom… A mű része valószínűleg tényleg onnan fakadhatott, a leírásotok alapján nem tudok másra gyanakodni.
    KAKAÓ! Ez a kulcsszó! Amikor írtad, hogy kakaóbabból van, akkor leesett, hogy ez az, tényleg kakaó íze volt a cuccnak. És ezért kevésbé csokis. Ez most furán hangozhat, de a kakaós aroma, meg a csokis aroma más. A kakaó természetesen tisztább, kicsit kesernyésebb, és ami édes ízt még beleraktatok, az összekeveredve inkább azt az aromát adta, mint amit a nagymamám szokott a palacsintához kikeverni Nesquik helyett: cukrozott kakaót. És az kicsit pedig eltér a csokitól, bármennyire is a két fő összetevőről van szó. Csokira emlékeztetett, de cukrozott kakaó, na, ez az, amit kerestem. A mentával eddig sem volt bajom, az fincsi volt, behatárolható, és így most már végre véglegesen sikerült megfejteni az ízét 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.