Vízipipa ízesítő

A vízipipa ízesítő, mint tudjuk, a natúr dohányokhoz és a vízipipa ásványhoz (pl. Shisharoma) használandó, melyekkel kiváló minőségű és frissességű „instant dohányt” állíthatunk elő. Hazánkban a ShishaSyrup képviseli azt a minőséget és színvonalat, melyet valóban prémium minőségnek nevezhetünk!

A dohányízesítő a frissítőkhöz hasonló anyag, de az íz-koncentrációja sokkalta magasabb (ezért is nem megfelelő bármiféle instant készítményhez frissítőt venni, a frissítő nem fog elég erős ízt adni). Magához a dohány aroma-adalékaihoz hasonló, ámbár néhány összetevőt kihagytak belőle: míg egyes dohányízesítésekhez használnak gyümölcsöt is, itt ez teljességgel kizárt (a lényeg a folyékony állag), valamint melasz-méz sincs benne. Fő alkotóeleme a glicerin, ez adja az ízesítő állagát meg, benne található a nagy koncentrációjú aroma. Így használható teljesen megbízhatóan a vízipipa ásványokhoz. Egyes hasonló ízesítők tartalmazhatnak olyan anyagokat, melyek a vízipipa ásvány pórusaiba beleégnek és ezáltal csökkent az ásvány szirup felszívó képességét.

A glicerin természetes vegyület, sokoldalú a felhasználása, legtöbbször hidratálásra, nedvességmegkötésre alkalmazzák, például vízipipa dohányokban. Egy doboz ShishaSyrup dohány-ásvány ízesítővel több használatra is elég, mivel vízipipa ásványhoz csupán a flakon harmada szükséges!