Vízipipa kiegészítők, pótalkatrészek

Általános igazság: minél drágább valami, annál jobb. Nos, ez a vízipipázásban valóban igaz szokott lenni. Egy-egy drágább darab kiemelkedően tudja növelni a vízipipázás élményét, minőségét. Lentebb néhány kiegészítőről olvashattok, ami remélhetőleg meghozza a kedveteket némi minőségi vásárlásra.

A kerámia

Az igazán jó kerámiák a Shisham, Vortex,  Sahlar és Mass Phunnel. A Shisham közepes árkategóriábanmozog, külsőre olyan mint egy átlagos egyiptomi kerámia, viszont a belsejében egy kis lyukacsos „domb” van. Ez segíti, hogy a dohány nedvessége ne tudjon lefolyni a vízipipa testébe, mindezt úgy, hogy a sajátos egyiptomi kerámiába való tömésélményét is megtartsa.

Az átlagos, normál méretű  Vortex kerámia ára már a magasabb árfekvésben található. Anyaga nem az átlagos égetett agyag, porcelánhoz hasonló. Külseje sajátos, közepén egy 4-5lyukkal ellátott kúppal mi teljesen felér a kerámia pereméig. Ez a kerámia tökéletesen megőrzi a dohány nedvességét, kicsit több is fér bele mint a többi vízipipa kerámiába, viszont dupla hosszúra nyújtható vele a vízipipázás.

A Phunnel típusú kerámiának is egyedi a megjelenése. Közepén egy hasonló, kicsi kúp található mint a Vorte-ben, azonban ennek a teteje le van vágva, így középen van egy nagy lyuk. Ez nem is ér fel a kerámia pereméig természetesen. A Phunnel kerámiák átlagos, kevés dohányigényükkel minden vízipipás kedvence lett. Akár normál, vagy kis méretben választják, a vízipipázás új íz-élményei nyílnak meg a vízipipás számára.

A Szívócső

Minőségi szívócső vásárlása esetén egy fontos dolgot kell észben tartani: csak is mosható szívócsövet szabad vásárolni, rendelni. Sokan jártunk már úgy, hogy egy-egy erősebb ízű dohány után a csüvönkbe beleivódott az aromája, ráadásul a tisztítása is lehetetlennek tűnt, mert fém spirál volt benne. A következő szívócsövek erre nyújtanak gyógyírt.

A két legismertebb a Razan és Nammor csövek. Mindkettőhöz külön vásárolható egyedi, nekünk tetsző színű szívófej is. A merev markolatrészük talán kicsit rövid egy magasabb embernek, de a funkciójukat tökéletesen ellátják. A Nargilem csövei markolat nélkül készülnek, így kiválóan alkalmasak szállításra amellett, hogy egy professzionális mosható szívócsőt pakolhatunk a hátizsákba. Ára kb a Razan-Nammor fele.

A legfrissebb termék, a HookahPro mosható csövei. Legfontosabb tulajdonságai: általában a Nargilem és Nammor között van az árfekvése, valamint hogy a merev markolatrész igen hosszú (HookahPro ClassicLong modell), így tökéletesen kényelmessé válhat vele a vízipipázás.

A Hőtartósapka és szénhordozó

A szélfogók inkább a stílusosságot és a kényelmet adják a vízipipázáshoz, mint a minőségi javulást, de erről se feledkezhetünk meg. Ha igazán funkcionális, de ugyanakkor szép hőtartósapkára fáj a fogunk, feltétlen szerezzünk be egy Quadmetal-hőtartót,vagy ennek az egyszínű változatát (óriás hőtartó). Természetesen előnyökkel is jár ha egy ilyet birtokolunk: minden kerámiánkra rá tudjuk rakni és lesz elég hely  forró levegőnek.

A szénhordozó egy következő lépés a kényelmesség és az igényesség lépcsőfokán. 3 méretben kapható, így mindenki a magának megfelelő darabot választhatja ki. hasznos, ha nem ott gyújtod a szenet ahol vízipipázol, így nem kell métereket cipelni a parázsló szenet, valamint ha vége a tömésednek, nem a tálcát teszed tönkre a forró széndarabokkal, mehet egyből a hordozóba.

Szénizzító

Nem feltétlen a vízipipához, de fontos kiegészítő. A természetes szenek begyújtása pillanatok alatt megtörténhet ezzel a kis szerkezettel. Egy 600 Watt-os izzószál dolgozik benne azért, hogy minél hamarabb hozzájuthass a tökéletesen átizzott szenekhez. Hatékony, gyors.